Ruiterbewijs

Ruiterbewijs in één weekend!

Ruiterbewijs is bedoeld voor iedereen die veilig en verantwoord wil buiten rijden, zowel in de natuur als in het verkeer. De training ‘ruiterbewijs’ bereidt deelnemers voor op het ruiterbewijsexamen, zowel qua theorie als qua praktijk.

Particulieren

Voor particulieren biedt PMO een zogeheten ‘ruiterbewijsweekend’. Het les weekend is van vrijdag 17 uur t/m zondagmiddag, waarbij op zondagochtend het examen plaatsvindt. Tijdens het les weekend zit men per dagdeel plm. 2 uur te paard, waarbij zowel de rijvaardigheid als op het buitenterrein geoefend wordt. Even als in het verkeer. Ook is er in het programma ruimte voor theorieles en zelfstudie. Een trainer van PMO ondersteunt hierbij waar nodig.

Deze training kan gevolgd worden met eigen paard of met een paard van PMO.

Ja dit wil ik!

Examen

Het examen bestaat uit een theorie-examen, gevolgd door een praktijkexamen. Tijdens het praktijkexamen wordt aan de examinator de rijvaardigheid op het buitenterrein getoond, waarbij de deelnemer onder andere laat zien los van de groep te kunnen stappen, draven en galopperen. Ook dient men onder andere met en zonder beugels te kunnen doorzitten, diverse obstakels te kunnen rijden en een sprongetje te kunnen maken.

Indien men slaagt voor de rijproef, gaan de deelnemers tijdens het examen in tweetallen het verkeer in. Men rijdt zelfstandig de aangewezen route en let daarbij goed op de veiligheid en de verkeersregels.

Slaagt voor zowel de theorie als de praktijk, dan ontvang je het ruiterbewijs van de SRR. Dit ruiterbewijs is levenslang geldig. Meer weten over de SRR? Neem een kijkje op de site: klik hier. 

Voorwaarde voor deelname
Om een goede slagingskans te hebben voor het examen, wordt het volgende startniveau geadviseerd bij aanvang van de training:

  • een stevige zit
  • beheersing van stap, draf en galop
  • (ervaring met) het springen van een hindernis (plm. 60 cm) vanuit galop
  • (enige) ervaring met buiten rijden

Kosten


De kosten voor deze training bedragen €285,- p.p. Dit in inclusief:

  • Theorie- en praktijklessen gedurende het weekend
  • Examen (incl. boek)
  • Overnachting op de locatie in één van onze appartementen (slaapzak, kussen en handdoeken dient men zelf mee te nemen)
  • Catering
  • Het gebruik van een paard van PMO (indien van toepassing)
  • Stalling en voer voor je eigen paard (indien van toepassing).
Data en inschrijven 2018
De ruiterbewijsweekenden vinden plaats op 29, 30 en 31 maart 2019.
 
Het weekend in maart:
Opgeven kan tot uiterlijk 10 maart 2019. Na opgave ontvang je in de week van 11 maart de factuur en zenden wij je na betaling het boek toe. Bij annulering na de inschrijftermijn ben je in elk geval het examengeld (€78,65 incl. BTW) verschuldigd.
 

Contactinformatie

Paard Mens Onderwijs
Onderduikersweg 2A
8346KP de Bult, Steenwijk
06 53 36 74 99

 

Laatste facebook bericht

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.