PMO’s Collegetour

Ben jij paardenhouder, instructeur en/ of ruiter en wil je je kennis van paarden vergroten? Dan ben je komende winter bij PMO’s Collegetour aan het juiste adres! Drie interessante en interactieve lezingen op de prachtige locatie van PMO. In de gezellige en warme foyer doe je nieuwe en praktische kennis op en ontmoet je mede paardenhouders, met wie je van gedachten kunt wisselen.

Lezingen:

  • vrijdag 19 januari 2024: Paard & Voeding  (inschrijven helaas niet meer mogelijk)
  • vrijdag 2 februari 2024: Paard & Gezondheid
  • vrijdag 8 maart 2024: Paard & Fokkerij

Tijdstip alle lezingen: 19.15 u inloop, 19.30 u start, eindtijd plm. 21.30 u

Korte inhoud:

Paard & Voeding:

Deze lezing neemt je mee in de basis van voedingsleer en het spijsverteringsstelsel van je paard. Hoe werkt dit spijsverteringsstelsel en hoe kun je je rantsoen hier op afstemmen? Welke voersoorten zijn er en hoe kun je het rantsoen van je paard afstemmen op zijn voederbehoefte?

Paard & Gezondheid:

Je doet er natuurlijk alles aan om je paard gezond te houden. Jaarlijks enten, regelmatig ontwormen, de juiste voeding en verzorging, etc. Toch kan het voorkomen dat je paard ziek wordt. En dan? Wat zijn de meest voorkomende aandoeningen en hoe ga je hier mee om?

Paard & Fokkerij:

Als je een veulentje wil gaan fokken, komt er heel wat bij kijken. Hoe zit de vruchtbaarheidscyclus van een merrie in elkaar? Wanneer is het moment om te insemineren of te dekken? En hoe kom je tot een juiste hengstenkeuze? Kennis die iedere merriehouder zou moeten hebben, bij de start van het dekseizoen!

Kosten:

Kosten voor het volgen van 1 lezing zijn € 35,-
Geef je je direct op voor 3 lezingen, dan betaal je slechts €90,-

Prijzen zijn inclusief koffie/ thee en inclusief BTW.

Over de spreker:

Yorinca Tijsma is al jaren werkzaam als docent paardenhouderij en paardensport. Yorinca heeft veel ervaring op het gebied van paardenhouderij, zowel nationaal als internationaal. Haar specialiteiten zijn paardenvoeding en het paard in beweging. Naast docent is zij ook ORUN 3 instructrice.

Laat Jouw ervaring achter!

Reviews

0,0
0,0 out of 5 stars (based on 0 reviews)
Excellent0%
Very good0%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

There are no reviews yet. Be the first one to write one.