PROGRAMMA MENWEEKEND

Menweekenden 2024

In 2024 organiseert PMO naast de menweken twee menweekenden. Het eerste menweekend is van 5 tot en met 7 april en het tweede van 27 tot en met 29 september.  De weekenden staan open voor iedere menner en biedt de mogelijkheid om in korte tijd onder begeleiding van verschillende topinstructeurs het mennen een boost te geven. En dat in een ontspannen en gezellige sfeer, die menners eigen is. Er kunnen maximaal 16 deelnemers meedoen aan een weekend.

De instructeurs in het eerste weekend zijn: Alex Oosterveld, Marjet Westerhoff, Ito Werkman en Paul Versluis. Het programma en de instructeur van het tweede menweekend worden in de zomer bekend gemaakt, inschrijving vanaf dat moment mogelijk.

Het menweekend is inclusief instructie, catering van maaltijden, koffie en thee, gebruik van sanitaire voorzieningen en de stalling en voeding van paard of pony. Overnachten kan thuis, of tegen betaling in een van onze appartementen, de eigen camper, caravan of vrachtauto op het terrein van PMO, of in een nabijgelegen hotels. Dit laatste zelf te regelen. Er is de mogelijkheid extra personen en paarden mee te nemen.

Locatie
PMO is gelegen dicht bij afslag Steenwijk aan de A32 Meppel-Heerenveen en grenst direct aan natuurgebied De Woldberg-Eese. Het bos en heidegebied is voorzien van goed onderhouden men- en ruiterroutes.

Accommodatie
Op onze accommodatie zijn diverse paardenfaciliteiten aanwezig. Er zijn ruim 50 boxen en een vijftiental paddocks voor een of twee paarden. PMO beschikt verder over twee binnenrijbanen van 20x60m en 20x40m en twee buitenrijbanen van 30x70m en 40x80m. De bodems zijn stabiel, voorzien van polyvlokken en worden regelmatig gesleept en gerold. Voor de paarden zijn er nog vier wasplaatsen en een aantal opstelplekken.

Overnachten
Overnachten kan op de locatie in een van de zes appartementen. Deze zijn alle voorzien van een zit- en slaapgedeelte, een eigen keuken met eetgedeelte en ten slotte een douche met wc. Ook is het mogelijk te overnachten op het terrein in een eigen camper, caravan of vrachtauto. Wie dat prettiger vindt kan ook overnachten in een nabijgelegen hotel, zoals het Fletcher hotel De Eese of My Hotel Steenwijk.